“Живот није везан за форму него за функцију”

Леттерер

ВЕТЕРИНАРСКА ПРОФЕСИЈА

Ветерина је хумана, врло интересантна и добра професија. У развијеним друштвима је изузетно престижна и одлично плаћена. Особи која жели да се бави ветерином није довољно само да воли животиње и да има одговарајући ниво образовања , мора имати изражену потребу за непрестаним усавршавањем, спремност да ветерини посвети највећи део свог живота.
Пожељне су ванредне способности комуникације, промишљене менаџерске активности које треба да обезбеде напредан однос са странкама, власницима животиња, све у циљу квалитетног лечења пацијената, а са друге стране, одрживог развоја ветеринарске медицине као професије.
Према Скрабину ,,лекар је доктор за људе а ветеринар исцељитељ човечанства”.
Ово недвосмислено указује на значај и ширину ветеринарске професије.
Медицина за људе или животиње је веома тешке наука која захтева велику посвећеност и максимално озбиљан приступ пацијенту.
Потребно је да ветеринар поседује способност доношења исправне, брзе одлуке, а својом активношћу преузме одговорност за излечење тих беспомоћних, тихих створења које нас окружују и оплемењују наш живот. Постоје људи за које су пас, мачка, коњ изнад свега. Смисао живота. Сваки губитак љубимца их доводи у изузетно тешко стање.
Функција живота је магичном руком природе утиснута у различите форме, понекад у нестварно мали формат једног хрчка, птице или савршено извајаног тела коња.
Треба имати знања и способности препознати њихов вапај за помоћи, благовремено предузети одговарајуће процедуре које ће довести до излечења. Напредно ветеринаско знање и способности наслоњено на завидне материјалне ресурсе треба да обезбеде висок проценат излечења. Перманентна опасност од могуће грешке у раду додатно чини професију веома стресном и исцрпљујућом.
Однос једног друштва према бризи и заштити животиња одређује његов цивилизацијски ниво, дефинише културне и естетске вредности.
Успут да се научи више о ветерини као професији саветујемо да прочитате одличне књиге енглеског ветеринара Џејмса Хериота (Јамес Херриот), у којима је реално и иронично описао дирљиве случајеве из праксе који одају сав шарм ветеринарске професије. Све његове приче су прожете искреном љубављу према нашим четвороножним пријатељима, љубимцима.
НАШИ ВОДЕЋИ СТАВОВИ:
– Пружање ветеринарских услуга високог квалитета
– Поштовање начела ветеринарске етике
– Стварање пословног окружења у коме је свака особа постована , са реалном могућношћу личног и професионалног развоја.
– Успостављање квалитетних односа са нашим пословним партнерима.
Пацијент је за нас посебан, јединствен .
– ХОЛИСТИЧКИ приступ пацијентима даје квалитативно нову димензију у нашем односу према пацијенту.
О свему што сматрате да је од значаја за здравље Вашег љубимца, можете се посаветовати са нама. Овим не мислимо само на свеобухватне савете о свим битним питањима у вези са здрављем васег љубимца, него на шири фокус нашег интересовања, пажње и приступа пацијентима.

Стручни тим

Драган Весић

Рођен 29.11.1960. Крушевац, Србија

Доктор ветеринарске медицине (Ветеринарски факултет – Београд)

Специјалиста унутрашњих болести месоједа (Ветеринарски факултет – Београд)

Специјалиста менаџмента у здравству (Факултет организационих наука – Медицински факулте,Београд)
– 27 година искуства у ветеринарској медицини
– 20 година искуства искључиво у малој пракси

Ђорђе Ђорђевић

Рођен 28.08.1981. Ниш, Србија
Доктор ветеринарске медицине (Ветеринарски факултет – Београд)

Ирена Весић

Рођена 02.10.1986 у Београду.

Завршила Универзитет Сингидунум на одсеку за маркетинг. Дипломирани економиста.

Радно искуство:

 ПВА Свети Врачи – маркетинг манагер ( обављање маркетинг активности, комуникација са клијентима ) 2014 – пресент

 Интернатионс – ПР манагер ( организација специјалних догађаја за потребе невладиног удружења)

2015 – пресент

 Зептер Интернатионал – салес репресентативе ( представљање и промоција производа компаније, продајне и уговорне активности ) 2013-2014