“Život nije vezan za formu nego za funkciju”

Letterer

VETERINARSKA PROFESIJA

Veterina je humana, vrlo interesantna i dobra profesija. U razvijenim društvima je izuzetno prestižna i odlično plaćena. Osobi koja želi da se bavi veterinom nije dovoljno samo da voli životinje i da ima odgovarajući nivo obrazovanja , mora imati izraženu potrebu za neprestanim usavršavanjem, spremnost da veterini posveti najveći deo svog života.
Poželjne su vanredne sposobnosti komunikacije, promišljene menadžerske aktivnosti koje treba da obezbede napredan odnos sa strankama, vlasnicima životinja, sve u cilju kvalitetnog lečenja pacijenata, a sa druge strane, održivog razvoja veterinarske medicine kao profesije.
Prema Skrabinu ,,lekar je doktor za ljude a veterinar isceljitelj čovečanstva”.
Ovo nedvosmisleno ukazuje na značaj i širinu veterinarske profesije.
Medicina za ljude ili životinje je veoma teške nauka koja zahteva veliku posvećenost i maksimalno ozbiljan pristup pacijentu.
Potrebno je da veterinar poseduje sposobnost donošenja ispravne, brze odluke, a svojom aktivnošću preuzme odgovornost za izlečenje tih bespomoćnih, tihih stvorenja koje nas okružuju i oplemenjuju naš život. Postoje ljudi za koje su pas, mačka, konj iznad svega. Smisao života. Svaki gubitak ljubimca ih dovodi u izuzetno teško stanje.
Funkcija života je magičnom rukom prirode utisnuta u različite forme, ponekad u nestvarno mali format jednog hrčka, ptice ili savršeno izvajanog tela konja.
Treba imati znanja i sposobnosti prepoznati njihov vapaj za pomoći, blagovremeno preduzeti odgovarajuće procedure koje će dovesti do izlečenja. Napredno veterinasko znanje i sposobnosti naslonjeno na zavidne materijalne resurse treba da obezbede visok procenat izlečenja. Permanentna opasnost od moguće greške u radu dodatno čini profesiju veoma stresnom i iscrpljujućom.
Odnos jednog društva prema brizi i zaštiti životinja određuje njegov civilizacijski nivo, definiše kulturne i estetske vrednosti.
Usput da se nauči više o veterini kao profesiji savetujemo da pročitate odlične knjige engleskog veterinara Džejmsa Heriota (James Herriot), u kojima je realno i ironično opisao dirljive slučajeve iz prakse koji odaju sav šarm veterinarske profesije. Sve njegove priče su prožete iskrenom ljubavlju prema našim četvoronožnim prijateljima, ljubimcima.
NAŠI VODEĆI STAVOVI:
– Pružanje veterinarskih usluga visokog kvaliteta
– Poštovanje načela veterinarske etike
– Stvaranje poslovnog okruženja u kome je svaka osoba postovana , sa realnom mogućnošću ličnog i profesionalnog razvoja.
– Uspostavljanje kvalitetnih odnosa sa našim poslovnim partnerima.
Pacijent je za nas poseban, jedinstven .
– HOLISTIČKI pristup pacijentima daje kvalitativno novu dimenziju u našem odnosu prema pacijentu.
O svemu što smatrate da je od značaja za zdravlje Vašeg ljubimca, možete se posavetovati sa nama. Ovim ne mislimo samo na sveobuhvatne savete o svim bitnim pitanjima u vezi sa zdravljem vaseg ljubimca, nego na širi fokus našeg interesovanja, pažnje i pristupa pacijentima.

Stručni tim

Dragan Vesić

Rođen 29.11.1960. Kruševac, Srbija

Doktor veterinarske medicine (Veterinarski fakultet – Beograd)

Specijalista unutrašnjih bolesti mesojeda (Veterinarski fakultet – Beograd)

Specijalista menadžmenta u zdravstvu (Fakultet organizacionih nauka – Medicinski fakulte,Beograd)
– 27 godina iskustva u veterinarskoj medicini
– 20 godina iskustva isključivo u maloj praksi

Đorđe Đorđević

Rođen 28.08.1981. Niš, Srbija
Doktor veterinarske medicine (Veterinarski fakultet – Beograd)

Irena Vesić

Rođena 02.10.1986 u Beogradu.

Završila Univerzitet Singidunum na odseku za marketing. Diplomirani ekonomista.

Radno iskustvo:

 PVA Sveti Vrači – marketing manager ( obavljanje marketing aktivnosti, komunikacija sa klijentima ) 2014 – present

 Internations – PR manager ( organizacija specijalnih događaja za potrebe nevladinog udruženja)

2015 – present

 Zepter International – sales representative ( predstavljanje i promocija proizvoda kompanije, prodajne i ugovorne aktivnosti ) 2013-2014